Seminar hos Straume Teknologisenter 24 oktober
Seminar om varsling 24 oktober kl. 08.00 – 11.30
Sted: Straume Teknologisenter i Fjell Kommune
Varsling er viktig for å avdekke kritikkverdige forhold i arbeidslivet. Men hva er egentlig varsling av kritikkverdige forhold? Hvilke krav stiller arbeidsmiljøloven til varsling? Og hvordan skal arbeidsgiver håndtere varsel? Dette seminaret er utarbeidet for å øke arbeidsgivers kunnskap om varsling av kritikkverdige forhold. Seminaret skal bidra til at arbeidsgiver håndterer varsling på en god måte og i tråd med arbeidsmiljøloven.

Målgruppen for seminaret er ledere, ansatte med leder- og personalansvar, HR- og HMS-rådgivere og andre som har en rolle i håndtering av varsling. Kurset er også relevant for verneombud, tillitsvalgte og ansattes representanter.

Program:

08.00Frokost

08:25Per Terje Engedal forteller om hvordan det er å være en varsler og hvorfor det er viktig for ledelsen å legge til rette for og å saksbehandle på en god måte

09:00Sigrid Isdal, Lærlingombudet fra Hordaland Fylkeskommune forteller om en sårbar gruppe, hvordan verne gruppen, tilrettelegge for at man skal unngå at denne gruppen unngår kritikkverdige forhold.

09:25 Pause 10 min

09:35 Evy Dale og Hege Bakke fra Arbeidstilsynet:

  • hva varsling av kritikkverdige forhold er
  • hvordan arbeidsgiver skal motta og behandle varsel
  • hvordan arbeidsgiver skal behandle og ivareta varsler

11:05 Randi Hoff og Christian Meinhold ved Digitaliq presenterer den digitale varslingskanalen www.mittvarsel.no

11:30 — Trekning av vinner og evt. spørsmål til foredragsholdere


Seminaret er gratis for alle.