Personvernserklæring
Personvernerklæringen informerer om hvordan Digitaliq AS samler inn og bruker personopplysninger.

Dersom du har henvendelser vedrørende GDPR eller ønsker innsyn i din data, vennligst ta kontakt via vår GDPR-side.

Digitaliq AS personvernerklæring

Denne personvernerklæringen ble publisert 24.01.2020

Personvernerklæringen informerer om hvordan Digitaliq AS (organisasjonsnummer 918 266 917) samler inn og bruker personopplysninger.

Digitaliq AS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det frem under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

I denne erklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi behandler disse og hvilket formål behandlingen har. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt og bloggen vår, www.mittvarsel.no (personopplysningsloven § 19), når du er kunde hos oss eller søker jobb hos oss, samt generell informasjon om innhenting, lagring og bruk av personopplysninger (personopplysningsloven §18 1.ledd).

Om Digitaliq AS

Digitaliq AS er et digitalt software as a service byrå som leverer digitale platformer for å håndtere diverse oppgaver. Vårt hovedkontor er i Bergen. Denne erklæringen gjelder for den norske virksomheten. Hovedkontorets registrerte adresse er Thormøhlens Gate 51, 5006 Bergen. Kontaktopplysninger til vår personvernombud er: post@digitaliq.no.

1.0 Behandling av personopplysninger på www.mittvarsel.no og www.digitaliq.no

Digitaliqs daglige leder har det daglige ansvaret for Digitaliqsbehandling av personopplysninger på våre nettsider og vår blogg, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettstedet å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, eksempelvis ved å sende oss forespørsler, påmelding på kurs, frokostmøter eller motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Digitaliq AS er behandlingsansvarlig for sine nettsider og står for vedlikehold og utvikling selv.

Nettstatistikk

Digitaliq AS samler inn avidentifiserte og anonymiserte opplysninger om besøkende på www.mittvarsel.no og www.digitaliq.no. Formålet med innsamlingen er å utarbeide statistikk som brukes for å forbedre og videreutvikle innhold på nettsted og blogg. Eksempler på hvilken informasjon som innhentes er: hvordan besøkende bruker nettstedet, hvilket nettsted brukeren kommer fra, hvor mange som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøket varer, hva de klikker på og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir automatisk anonymisert ved at deler av IP-adressen fjernes og erstattes med en ny kode. Med aggregert nivå menes at alle data blir slått sammen til en gruppe og at data ikke behandles individuelt.

Digitaliq AS bruker analyseverktøyene til Google Inc («Google») på sin nettside og blogg, informasjonen lagres hos Google. Informasjon fra dette verktøyet deles ikke med andre aktører

Informasjonskapsler eller cookies

Hva er en informasjonskapsel eller cookies?

Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, telefon eller nettbrett når du besøker et nettsted. Cookiene hjelper nettstedet til å huske dine innstillinger (eksempelvis brukernavn, språk, tekststørrelse og andre forhåndsvalg) for en viss periode. Cookies brukes også for å forbedre funksjonalitet, til å samle informasjon for analyseformål eller for markedsføringsformål.

Se vår oversikt over bruk av informasjonskapsler/cookies her.

Hvordan bruker vi Cookies?

Vi bruker cookies for å få informasjon om hvordan nettstedet brukes. Vi bruker dette gjennom Google Analytics som er et verktøy for webanalyse fra Google. Informasjonen lagres på servere i USA. Informasjonskapslene samler informasjon om hvilke sider som besøkes, hvor lenge et besøk varer, antall besøk på nettstedet og hva som er kilden til besøket (eksempelvis Google Søk). Vi bruker også cookies til å se på brukeratferden, som klikk på lenker, klikk til bloggartikler, innsendelse av kontaktskjema, eller påmelding på kurs- og frokostmøter.

Din IP adresse anonymiseres før den sendes til Google Analytics og informasjonen som sendes inneholder ingen informasjon som kan identifisere deg som bruker. Vi kan derfor ikke spore handlinger til den enkelte bruker, men analysere bruken av nettstedet på et overordnet nivå.

Alle nettlesere gjør det mulig å begrense cookieatferd eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over hvilke cookies som er lagret på datamaskinen, og til å slette en enkelt cookie eller å fjerne alle sammen. Du finner en lenke lenger nede på siden til hvordan du kan gjøre dette.

Følgende informasjonskapsler brukes på våre nettsider:


_ga
Gir besøkende en unik id som er konstant fra besøk til besøk. Gir oss mulighet til å se om brukerne kommer tilbake til nettstedet, men uten at de kan identifiseres.
Varighet: 2 år etter siste besøk

_gid
Skiller brukere fra hverandre, på samme måte som _ga.
Varighet: 24 timer

_gat
Cookien brukes til å begrense antall spørringer til Google Analytics Lagrer ingen informasjon.
Varighet: 1 minutt

_gali
Benyttes av Google Analytics for å fastslå hvilke lenker brukerne klikker på (dersom det er flere like).
Varighet: 2 år

_dc_gtm_UA-XXXXXXXX-X
Settes av Google Analytics for å holde oversikt over hvor mange ganger en bruker besøker nettstedet, hvordan brukeren kom til nettstedet og hvilket land brukeren befinner seg i. Cookien regner også ut en slutt-tid for besøket.

_gac_
Inneholder kampanjerelatert informasjon om brukeren. Hvis Google Analytics og Google Adwords er koblet sammen, vil Adwords lese denne cookien dersom ikke brukeren har valgt opt-out*. 90 dager _gads Google Adwords, kan settes for å unngå at en bruker skal se samme annonse om og om igjen.
Varighet: Maksimalt 540 dager

Du kan lese mer om Googles policy for bruk av personopplysninger her: https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Du kan melde deg ut av Googles bruk av cookies (opt-out) for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: http://www.google.se/policies/privacy/ads

Dersom du ikke ønsker å bli sporet, kan du deaktivere bruk av cookies (opt-out) på din maskin via nettleseren, det gjør du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Annen informasjon samlet inn via vårt nettsted og vår blogg

Bruk av kontaktskjema på våre nettsider

Når du bruker kontaktskjema på våre hjemmesider ber vi om følgende informasjon: Navn, e-postadresse, firma, telefonnummer, hva din henvendelse handler om.

Formålet med innhenting og lagring av informasjon er å kunne svare og ha en dialog rundt din henvendelse. Informasjonen blir lagret i vårt CRM –system Pipedrive på en egen server der det kun er ansatte i Digitaliq AS som har tilgang. Informasjonen blir lagret så lenge vi finner det formålstjenlig.

Påmelding kurs og andre eventer

Ved påmelding på våre kurs eller seminarer samles følgende informasjon:

  • Navn på den som bestiller

  • E-postadresse på den som bestiller

  • Firma

  • Adresse til firma, samt faktureringsopplysninger

  • Navn på den/de som meldes på kurset

  • E-postadresse til den/de som meldes på kurset

  • Telefonnummer til den/de som meldes på kurset

  • Eventuelle kommentarer

Påmelding nyhetsbrev

Digitaliq sender ut Nyhetsbrev 2-4 ganger per måned via e-post. For å kunne motta dette må du registrere din e-postadresse hos oss. Vi bruker verktøyet Mailchimp, som er databehandler for nyhetsbrevet. Dersom du melder deg av nyhetsbrevet vil din informasjon bli slettet.

Serverlogg på nettsted

Alle besøk på våre nettsteder lagres i en logg på vår server. Informasjonen som lagres er IP-adresse fra enheten som besøker nettstedet. Opplysningene samles inn for å sikre drift. Ved angrep mot nettstedet vil IP-adressen som er brukt i forbindelse med angrepet bli blokkert.


E-post og telefon

Digitaliq bruker e-post og telefon som en del av sitt daglige arbeide for å kunne ha dialog og svare på forespørsler fra potensielle kunder, kunder, tidligere kunder og andre samarbeidspartnere.


Den enkelte ansatte har ansvar for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og skal minst en gang i året gå gjennom og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratredelse slettes e-postkonto Relevante e-poster vil normalt bli overført til kolleger.


Sensitive personopplysninger skal ikke sendes over e-post. Vi gjør oppmerksom på at vanlig e-post ikke er kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til å vise varsomhet, og ikke sende taushetsbelagt informasjon, sensitive data eller fortrolige opplysninger på e-post.

3.0 Andre forhold der vi registrerer personopplysninger

Bruk av 3.part/underleverandører

Digitaliq bruker underleverandører til å bistå med drift og lagring av innsamlede personopplysninger. Disse vil ved sin bistand til oss kunne få innsyn i personopplysninger. Det er inngått lovpålagte databehandleravtaler med disse.

4.0 Rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysninger om deg og hvordan de behandles. Du har også rett til å få opplysningene rettet, slettet eller å begrense behandlingen av personopplysningene i henhold til personopplysningsloven.


Du kan kontakte oss på post@digitaliq.no for tilgang til, endring eller sletting av informasjon.


Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake.


Dersom du mener Digitaliq AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til aktuell tilsynsmyndighet som i Norge er Datatilsynet, du finner kontaktinfo på deres hjemmesider www.datatilsynet.no.

Kontaktinformasjon:

Digitaliq AS

Thormøhlens Gate 51 5006 Bergen

E-post: post@digitaliq.no